Marjolein van Dingstee

Violiste Marjolein van Dingstee heeft door haar passie en toewijding voor muziek een gevarieerd muzikaal leven weten op te bouwen.

In de kamermuziek vond zij reeds op zeer jonge leeftijd een diepe liefde voor muziek en de behoefte om dit met publiek en musici te delen. Als mede-oprichtster van het Van Dingstee Kwartet in 1997 stond zij meer dan 20 jaar midden in het leven van het strijkkwartet: concerten over de hele wereld, tournees, festivals en masterclasses brachten haar op vele muzikale reizen. In 2012 vond Marjolein een duo partner in celliste Inge Grevink en sinds 2014 is dit ensemble tevens uitgebreid tot het Cascata Strijktrio met altvioliste Meintje de Roest. 

Ook als orkestmusicus was Marjolein er op jonge leeftijd bij: op haar achtste jaar was zij het jongste lid van het Nederlands Jeugd Strijk Orkest en sindsdien is die liefde voor het samenspelen in orkesten niet meer gaan liggen. Vanaf 2007 bekleedt Marjolein de positie als aanvoerder 2e violen bij Het Gelders Orkest Arnhem. Daarnaast speelt ze regelmatig als freelancer bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.