Inge Grevink

Inge’s loopbaan staat in het teken van samenwerking; via het Nationaal Jeugd Orkest naar solo-cellist van het Gustav Mahler Jugend Orchester en vervolgens haar huidige baan als plaatsvervangend aanvoerder bij Het Gelders Orkest. Dat is de plek waar ze de solo-cellist ondersteunt en in een splitsecond de leiding moet kunnen over nemen. Het is constant balanceren tussen ruimte geven en nemen.  Daarnaast speelt ze als freelancer regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. 

Grote groepen inspireren haar. In de kamermuziek vindt ze nog intiemere samenwerking. Na jaren bij cello-octet Conjuncto Iberico en Het Gelders Strijkkwintet kan ze sinds 2012 bij het van Dingstee-Grevink duo en het Cascata Strijktrio haar passie kwijt. 

Met alle ensembles heeft ze inmiddels vele concerten over de hele wereld gegeven. Ze heeft daarvoor haar opleiding aan de conservatoria van Utrecht en Zürich genoten. Op haar beurt geeft ze de kennis en passie door in haar privé lespraktijk.

Haar fascinatie voor groepsdynamiek, samenwerking en communicatie is gevoed door opleidingen management& organisatie in de Transactionele Analyse en heeft haar gesterkt in het ontwikkelen van muzikale workshops samen met het Cascata Strijktrio.