Het Cascata Strijktrio

Wij, Marjolein van Dingstee (viool), Meintje de Roest (altviool) en Inge Grevink  (cello), hebben de kracht en continuïteit van de waterval als symbolische naam gekozen: het Cascata Strijktrio. We bekleden alle drie leidinggevende posities in Phion, orkest van Gelderland en Overijssel. Met verschillende ensembles geven we concerten over de hele wereld en op de meest uiteenlopende locaties. We zijn gewend te werken in verschillende structuren; in een symfonieorkest heerst een strakke hiërarchie, als trio zijn we vergelijkbaar met een platte organisatie en zelf organiseren we projecten als zzp'er.  We genieten van onze verschillende kleurrijke achtergronden en nemen dit mee in onze muziek!

Marjolein (viool)

De diversiteit van het muziekleven vind ik fascinerend. Het één kan niet zonder het ander: leidinggeven en aanpassen, klein ensemble en groot orkest, leren en inspireren.

Meintje (altviool)

Mensen en melodieën aan elkaar verbinden, dat kenmerkt Meintje. Zij doet dit als altvioliste, leidinggevende, sociologe en workshopleider. 

Inge (cello)

Het is magisch hoe muziek een orkest tot één vloeiend samenwerkend orgaan smeedt. De groep staat hierdoor sterker dan het individu. Die kracht staat aan de basis van mijn werk als musicus, docent en trainer.