Meintje de Roest

Verbinding

Meintje haar instrument, de altviool, is het instrument dat melodie en bas samenbrengt. Als aanvoerder altviool bij Phion heeft ze als taak de klanken van alle altviolisten tot één geheel te smeden. De opleiding tot sociologe leerde haar te zoeken naar verbanden tussen mensen. En in de workshops die zij geeft met Music 4 Teamwork laat ze met behulp van muziek zien hoe je met verschillende personen tot één geheel kan komen, zonder jezelf te verliezen. 

Deep democracy

Meintje is gegrepen door Deep Democracy, een prachtige en praktische methode om de wijsheid van de groep maximaal te benutten. Zij volgde uitgebreide trainingen over besluitvorming, groepsdynamiek en het zichtbaar maken van de onderstroom bij Human Dimensions. In de workshops en masterclasses van Music 4 Teamwork brengt Meintje Deep Democracy en muziek samen. 

Achtergrond in muziek en sociologie

Meintje combineerde de studie Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen met de studies viool en altviool aan het Prins Claus Conservatorium Groningen en aan het Conservatorium van Amsterdam. Door haar brede scholing is Meintje een musicus met een open blik naar de samenleving. Sinds haar afstuderen is zij actief als altviolist bij uiteenlopende gezelschappen. Een vaste aanstelling heeft Meintje als aanvoerder altviool bij Phion, orkest van Gelderland en Overijssel. Met Trio Borromeo verzorgt zij concerten in kleiner verband. Als freelancer werkt ze onder andere bij Amsterdam Sinfonietta en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Publiek centraal

In de sociologie studeerde Meintje cum laude af met een onderzoek naar liefhebbers van klassieke muziek bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Interesse in publieksbereik en het vinden van nieuwe doelgroepen voor klassieke muziek is gebleven. Haar kennis komt haar goed van pas bij haar werk als adviseur en initiator van verschillende projecten. Ze is adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en maakte met de HGO Rebels baanbrekende voorstellingen in wisselende concertvormen. 


Meer lezen over de activiteiten van Music 4 Teamwork?